We hebben een kennismakingsgesprek gehad met een professionele websitebouwer, want deze tijdelijke zelfbouwwebsite hebben we nu al meer dan 10 jaar en we kunnen er niet mee uit de voeten.  In januari gaan we met hem aan de slag.  We zijn benieuwd waar we op uitkomen! In ieder geval zal de nieuwe website geschikt zijn voor mobiele telefoon. 

Vandaag 11 december is er weer ons jaarlijks Lichtfeest.  Overal zijn lichtjes! We kijken samen naar een film over licht.  We dansen in het donker met glow-in-the-dark en maken mooie mozaieken om voor het raam te hangen.  Dan hebben we trek en komen alle moeders, broers en zussen, die allemaal wat te eten hebben meegenomen.  We kijken naar een optreden van onze acrobaat en dansers en we sluiten natuurlijk af met vuurwerk! Foto's volgen.

Hieronder foto's van het zomerkamp.  Inmiddels hebben we natuurlijk allang het herfstkamp gehad en zijn er al zoveel aanmeldingen voor het februarikamp dat we niet genoeg chauffeurs hebben om iedereen die wil mee te nemen.  In de herfst heeft een Rotterdamse vader meegeholpen met rijden.  Hij kon ook nog heerlijk koken!   

Oktober 2017 - een update

In het begin van de zomervakantie hebben we weer wild-gekampeerd in Vergeletto, 'ons dal in het Italiaanse gedeelte van Zwitserland. 

Drie uur voordrat we vertrokken bleek het paspoort van een meisje al twee jaar verlopen te zijn en haar broertje durfde niet zonder zijn zus.  Volgende week, tijdens het herfstkamp gaan ze wel mee.  Dan gaan ook een moeder mee en een vader gaat speciaal mee om te helpen rijden, zodat we met 2 auto's kunnen gaan.  Zoals het er nu uitziet gaan we met 15 mensen.

Na het zomerkamp hebben we ons weekend - en kamphuis in Velp leeggehaald.  Dat was een hele klus.  Twee jaar hebben we geinvesteerd in een stukje groen gras in de tuin en heeft onze buurman Mike het nieuwe gras verzorgd alsof het zijn eigen tuin was - en nu het eindelijk een mooi dik groen speeltapijt is geworden, moeten we weg!!   We hebben ondertussen veel mogelijke kamphuizen bekeken - een eigen plek voor ons alleen, zoals we hadden, wordt heel moeilijk.  Kamphuizen, bijvoorbeeld van de scouting huren, is lastig, omdat tijdens schoolvakanties, als wij kampen houden, scouting en andere organisaties die plekken ook huren. 

Het nieuwe kindermiddagenseizoen is weer begonnen.  Bovenop de vaste groep kwamen veel nieuwe kinderen.  We zijn met een tijdelijke wachtlijst  begonnen, omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen die er zijn voldoende aandacht krijgen en de groep niet té groot wordt.  April 2017

Na het Decemberkamp en het Februarikamp zijn we net terug van het Aprilkamp in Velp. Zoals u wellicht al gelezen hebt, heeft de verhuurder de huur van ons kamphuis per 1 september aanstaande opgezegd, zodat het pand gesloopt kan worden om plaats te  naken voor een villawijk.  

Onze directe buren zijn inmiddels verhuisd en de kinderen hebben meteen hutten gemaakt van de schutting.  We hebben gefietst over de Posbank en toen het regenachtig weer was, zijn we naar Duitsland gegaan en hebben daar in twee teams opdrachten gedaan.  We hebben geoefend en kunnen nu allemaal tot 10 tellen in het Duits!  
December 2016


DOUBLE TREE HOTEL (Hilton)

Nadat de medewerkers van een groot hotelketen een dag waren komen helpen met allerlei verschillende vormen van ondersteuning, verrasten ze de kinderen op 5 december met een nieuw houten speelhuisje.  Een grote gift was ook dat een technische man van het meekwam om het bouwpakket in elkaar te zetten.  Dat nam zelfs hém 5 volle uren!    Grote kans dat het er anders nog niet had gestaan!


NETAPP

Nettapp is in december weer een dag komen klussen en begin april  (2017)  al voor de derde keer!

Er wordt zoveel werk verricht!  Alle ramen zijn gelapt, de tafels geschuurd en gelakt, Ikea kasten opgebouwd en nog veel meer!  Bedankt allemaal!


Nettapp is voor de derde keer een dag komen klussen!

Oktober 2016

EEN NIEUWE BUS!

Na twee jaar is het gelukt! Mede dankzij uw steun hebben we een heel mooie, degelijke bus met veel bagageruimte kunnen kopen!

 Het is een Mercedes Sprinter uit 2009 in zeer goede staat.  Een bevriende garagehouder heeft hem voor ons uit Duitsland ingevoerd en voorzien van trekhaak en imperiaal.  Hij was nét op tijd klaar voor de herfstvakantie.  Daardoor hebben 12 kinderen een heerlijke kampweek gehad in ons weekend-en kamphuis in Velp.

We boften met het weer en hebben heerlijk in de tuin kunnen spelen, eten, knutselen en werken.  De jongens hebben een pittige fietstocht gemaakt rond het heuvelige Arnhem en de meisjes een lange wandeling op de hei.  We hebben genoten!

We zijn enorm dankbaar voor de duizenden statiegeldbonnen, collectebijdragen en grote donaties die we voor de aanschaf van de bus hebben mogen ontvangen!

 Kleine impressie herfstkamp Velp 2016


__________________________________________

___________


GoFlex verlicht Stichting ANTAR!

Goflex is het grootste opleidingsbedrijf in de techniek van Nederland. Hier wordt vooral in de praktijk geleerd. Goflex biedt haar leerlingen veel persoonlijke begeleiding.


Hoe het begint

Eind 2010 helpen medewerkers van de ‘Ketenunit West’, een samenwerkingsverband van politie, justitie en sociale instellingen, ons met allerhande klussen. Het enige probleem waar niemand verstand van heeft, blijkt ons electraprobleem.

Een doortastende vrouw begint rond te bellen en na veel inzet is het raak! Goflex zoekt juist een project vanuit maatschappelijke betrokkenheid en is bereid met een aantal leerlingen en een deskundig begeleider de talloze problemen kosteloos aan te pakken. Goflex ziet het als een win-win situatie: leerlingen kunnen in de praktijk werkervaring opdoen, en ANTAR, die haar werk kan doen dankzij giften en donaties, krijgt qua electra een goed functionerend pand.

Aan de slag

We dienen onze verlanglijst in en vervolgens brengt Goflex de situatie in kaart.

Die blijkt complex te zijn en vol verrassingen. Waar je stroomtoevoer kunt verwachten, liggen loze buizen, boren breken af in het gewapend beton, en de electratoevoer in het plafond moet snel functionerend gemaakt worden voordat akoestisch materiaal op het plafond geplaatst wordt. Kortom, een uitdagend leerproject!

Gedurende zeven werkdagen, verspreid over ruim een jaar, komt Folkert met een groepje van meestal vier jongeren, in wisselende bezetting. Het is interessant te ervaren hoe verschillend de jongens hun werk uitvoeren – de één spreekt nauwelijks en werkt gericht door, de ander vertelt van alles en werkt ondertussen gestaag door. Folkert is rustig en geduldig en is echt mèt zijn jongens.

Ondanks het feit dat er zoveel werkmannen in huis zijn, kunnen we rustig ons werk doen, óók als het hele huis vol is met tientallen drukke kinderen tijdens onze kindermiddag.

We zijn blij met de Goflex mensen en het doet ons goed te horen dat de jongens graag bij ons komen.

De afsluiting

Tussen de zomer en het nieuwe jaar gebeurt er van alles bij Goflex en ANTAR en het project staat even ‘on hold’. In januari 2012 wordt de laatste hand gelegd aan een aantal werkzaamheden. Wij zijn blij met alles wat er gedaan is en de jongens mogen trots zijn op hun werk! Ook Folkert en Esther zijn we zeer erkentelijk voor hun inzet.

We sluiten het project af met een gezamenlijke lunch en met mooie zaklampjes, aangeboden door de voorzitster van de ANTAR-Kinderraad - licht voor licht!

Bedankt Goflex!


Ook voor het nieuwe project in 2014 onder begeleiding van Erik! 

En bedankt jongens, dat jullie bij de directie gepleit hebben om de materiaalkosten te doneren - hetgeen meteen gehonoreerd werd!